Golfclub Kagerzoom draagt de jeugd een warm hart toe.

 

Onze doelstelling is, om de jeugd te begeleiden en te stimuleren omtrent alle aspecten van het golfspel en het clubleven.

Het bestuur, leden van Kagerzoom en de golfpro’s ondersteunen deze ambitie en vanaf 2017 zal er een gestructureerd programma zijn om dit te doen slagen.

Omdat de club de activiteiten, inclusief de groepslessen, subsidieert  is het programma alleen toegankelijk voor jeugdspelers die lid zijn van de club. Jeugdspelers die geen lid zijn, worden gestimuleerd om lid te worden en deel te nemen aan het programma.

 

De doelstellingen van het programma zijn:


 1. Een actieve jeugdledengroep  te krijgen in diverse handicap- en leeftijdscategorieë​​n.
 2. De jeugdleden vol in de club te integreren.
 3. Een erkende “Committed to Jeugd” N.G.F. status te krijgen.

 

Onze specifieke doelen voor de komende 3-4 jaren zijn:


 1. Het aantal jeugdleden van 40 naar maximaal 75 te laten groeien en de deelname aan de activiteiten van het jeugdprogramma te vergroten.
 2. De handicaps van de jeugd te verlagen.
 3. 10% van de jeugd single handicap te krijgen en 25% 10-25 handicap.
 4. 3 actieve, succesvolle N.G.F. competitieteams te krijgen, waarvan 1 team 36 holes speelt, wat vooral de lagere handicappers aanspreekt. Drie teams vraagt minimaal 15 teamspelers.
 5. De ouders meer te betrekken bij de jeugdactiviteiten.

 

De nadruk ligt op het leuker maken van de activiteiten voor de jeugd, maar ook het niveau van de competitie uit te breiden. De jeugd meer met elkaar te laten spelen b.v. met paren en snellere rondes, misschien 3-5 holes voor de jongsten, naast het gewone spel. Het doel moet zijn om jeugdleden ouder dan 10 jaar hun baanpermissie en handicap binnen het jaar te laten behalen en vervolgens hun handicap te verlagen. De kinderen en hun ouders zien dan vooruitgang en dit zal de jeugd stimuleren om nog beter te worden.

 

Het programma heeft 2 onderdelen, training en competitie.

 

Training


 1. Groepstraining wordt gegeven door gekwalificeerde pro’s door het jaar heen (met uitzondering van de schoolvakanties) voor een bedrag van 300 euro in 2017.
 2. Leden van de jeugdcommissie en anderen zullen de wekelijkse “inloop” begeleiden. Het zal de volgende onderdelen bevatten: (pitching, chippen en putten) en oefenen op de drivingrange. Het zal de vaardigheden die in de groepslessen zijn geleerd verbeteren en biedt de mogelijkheid om andere jeugdleden te ontmoeten.
 3. Ieder lid dat geregistreerd is voor de groepstraining ontvangt een vast aantal ballenkaarten. Deze ballenkaarten kunnen worden gebruikt voor de groepstraining en zullen om de 5 lessen worden verstrekt. We zullen de jeugd aanmoedigen om zelf een koker oefenballen mee te brengen voor het korte spel en de oefengreens. Dat zal tijd en geld besparen.
 4. We willen het Pelz korte spel invoeren, dat ontwikkeld is door korte spel “Guru” Dave Pelz, voor pitching, chipping en bunkerslagen. Door het Pelz spel kun je jezelf meten aan de top van de PGA en van de LPGA. Lees hier meer over de short game test

 

Competitie


Training is erg belangrijk, maar het is ook belangrijk om spelers beter te krijgen op de baan en hun handicap te verlagen.

 

Ons doel voor 2017 is:

 

 1. Beginnen met een Pelz-korte-spel-competitie die het hele seizoen duurt. Aan het einde van het seizoen zijn er prijzen voor de laagste score en voor de spelers die het meest  vooruitgegaan zijn in de verschillende categorieën.
 2. Een laddercompetitie (net zoals in Squash). Groepen van 6 spelers gebaseerd op hun handicap. Iedere speler speelt met een ander 9 holes (STF.) met volle handicapverrekening, misschien 18 holes voor de lage handicappers, binnen 4 weken. De bovenste 2 promoveren naar het volgende level,de laagste degraderen. Het zullen qualifying rondes zijn, dus zal dit leiden tot een snelle verlaging van de handicaps.
 3. Verschillende toernooien in verschillende spelvormen worden georganiseerd gedurende het seizoen op de baan.
 4. Par 3 wedstrijden op de oefenholes (Dekker).
 5. Puttwedstrijdjes.
 6. Bezoek aan het KLM Open, afhankelijk van interesse.

 

Conclusie

We hopen dat dit programma door iedereen wordt ondersteund en natuurlijk staan wij open voor suggesties, aanpassingen en toevoegingen om het te verbeteren.

 

Golfclub Kagerzoom

Veerpolder 20,
2361 KV Warmond

Telefoonnummers:

Caddiemaster 071 - 301 35 90