Het Golfregelexamen

 

Om Clubhandicap 54 (GVB) te halen, wordt u getoetst op uw kennis van de regels en etiquette. Als u uw golfregelexamen heeft gehaald, blijft deze onbeperkt geldig.

 

Gratis en onbeperkt het golfregelexamen oefenen

 

Waarom een golfregelexamen?

 

Het golfregelexamen is bedoeld om beginnende golfers de regels van het golfspel aan te leren. Niet alleen de de regels van het spel worden getoetst, maar bijvoorbeeld ook de etiquette op de baan. De etiquette zorgen voor een betere doorstroming in de baan en dienen om sociaal met andere golfers om te gaan. Daarnaast worden ook de veiligheidsregels op een golfbaan getoetst: hoe om te gaan met de golfbaan en met de omliggende natuur?

 

Golfregelexamen 2016

 

In het golfregelexamen zijn etiquettevragen een belangrijk onderdeel. Het golfregelexamen bestaat uit 30 vragen en hiervan moeten er minimaal 23 goed beantwoord worden. De vragen zijn onderverdeeld in 10 etiquettevragen, 19 regelvragen en 1 Stablefordvraag. De tijdsduur is ook bij het vernieuwde golfregelexamen 60 minuten en het blijft niet toegestaan gebruik te maken van het regelboekje of ander referentiemateriaal.

Voor regelexamen gerelateerde zaken: gvb@kagerzoom.nl

 

NGF Golfbaanpermissie

 

De eerste stap in het 9-Stappenplan is het behalen van een golfbaanpermissie. Zonder deze golfbaanpermissie kan het GVB-examen voor Handicap 54 niet afgenomen worden. Maar wat houdt een golfbaanpermissie in en wat kan je met een golfbaanpermissie?

 

Wat is een golfbaanpermissie?

 

Een golfbaanpermissie wordt afgegeven door de golfclub waar u deze aanvraagt. Dit kan de golfclub zijn waar u golflessen krijgt of een andere golfclub naar keuze. De golfclub geeft een golfbaanpermissie op advies van uw golfprofessional. De golfclub en de golfprofessional tekenen dit beiden af in het online registratiesysteem. Met een golfbaanpermissie krijgt u toestemming van de golfclub om op de golfbaan te mogen golfen.

In de eerste stap van het 9-Stappenplan waarin u uw golfbaanpermissie haalt, maakt u kennis met de omgeving op de golfbaan en leert u de basisbeginselen van golf. U zult de basistechniek leren van een swing en een introductie krijgen in de etiquette op en rond de golfbaan. Nadat u uw golfbaanpermissie heeft ontvangen, bent u in staat om op een plezierige manier baanervaring op te doen en u doet dit ook nog eens op een veilige manier!

 

Wat kunt u met een Golfbaanpermissie?

 

Met een NGF Golfbaanpermissie heeft u de volgende mogelijkheden en extra's:

  1. Golfen op de golfbaan waar de permissie is uitgegeven,
  2. Golfen op golfbanen die de golfbaanpermissie accepteren,
  3. Opgaan voor praktische deel om Handicap 54 (GVB) te halen,
  4. Lidmaatschap bij de NGF waardoor u meteen WA verzekerd bent tijdens het golfen.

 

Handicap 54 (GVB)

 

Sinds 2012 is het golfvaardigheidsbewijs omgedoopt in Handicap 54. Maar wat is er veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Waarom moet u eigenlijk Handicap 54 halen? U vindt hier alle informatie over Handicap 54 (GVB).

 

Wat is Handicap 54 (GVB)?

 

Het golfvaardigheidsbewijs is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Vanaf die datum werd het GVB namelijk gekoppeld aan Clubhandicap 54. Ondertussen is per 1 januari 2016 Clubhandicap 54 gewijzigd naar een officiële EGA-handicap. Het wordt misschien een beetje verwarrend, maar heel kort samengevat betekent dit dat het GVB tegenwoordig gelijkstaat aan een speelniveau van handicap 54. De wijziging van Clubhandicap naar EGA-handicap betekent alleen dat uw handicap meteen onder dezelfde regels valt als wanneer u een handicap onder de 36 zou hebben.

Tegelijkertijd met de wijziging van het GVB naar handicap 54 heeft het NGF 9-Stappenplan zijn intrede gedaan. Middels het 9-Stappenplan wordt u beter begeleid vanaf een Golfbaanpermissie naar Handicap 54 (GVB) en een lagere EGA-handicap.

Handicap 54 (GVB), oftewel het golfvaardigheidsbewijs, is het bewijs waarmee u aan kunt tonen dat u de basisprincipes van het golfspel en een bepaald niveau beheerst. Op veel golfbanen in Nederland wordt minimaal een Handicap 54 (GVB) gevraagd om op de golfbaan te mogen spelen. Na het behalen van uw Handicap 54 (GVB), ontvangt u een NGF-pas van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) met uw clubhandicap. U bent meteen lid van deze organisatie. De NGF-pas wordt daarna jaarlijks opnieuw uitgegeven en is geldig van 1 januari tot 1 april van het volgende nieuwe jaar (15 maanden geldig).

Op de NGF-pas wordt ook uw handicap aangegeven. U betaalt elk jaar een bijdrage van € 16,- om lid te zijn van de NGF zodat u de NGF-pas in het bezit krijgt.

Golfclub Kagerzoom

Veerpolder 20,
2361 KV Warmond

Telefoonnummers:

Secretariaat 06 - 40 21 65 74
Caddiemaster 071 - 301 35 90