EGA-Handicapsysteem

De European Golf Association (EGA) is de eigenaar van het Europese handicapsysteem en de NGF gebruikt dit systeem in Nederland voor het berekenen van de handicaps van alles golfers. Daarnaast wordt het handicapsysteem gebruikt om de golfsport te promoten, omdat het voor veel golfers de belangrijkste reden is om te golfen. De golfclubs in Nederland houden toezicht op dit systeem en zijn de handicapautoriteit van de individuele golfers. Elke club heeft om die reden een handicapcommissie die de handicap, oftewel speelsterkte, van de spelers bijhoudt.

 

De handicap wordt berekend op basis van qualifying scorekaarten die een golfer speelt. Hoe meer qualifying kaarten, hoe beter de handicap bij de speelsterkte klopt. Als er een verschil in handicap tussen twee spelers is dan zorgt het handicapsysteem ervoor dat de speler met de hoogste handicap een voorsprong krijgt als ze tegen elkaar golfen. Op deze manier bevordert het handicapsysteem het onderlinge plezier en een gelijke strijd tijdens een ronde golf.

 

Door de regels van het handicapsysteem worden handicaps aangepast aan de relatieve moeilijkheidsgraad van een golfbaan, zodat er een Europese uniformiteit ontstaat.

 

Handicapping is uniek en geeft golf een extra aantrekkingskracht. U bent namelijk niet langer gebonden aan het speelniveau van uw medespeler of tegenstander om toch een competitieve ronde te spelen.

 

Terminologie handicapsysteem

 

EGA-Handicap

officiële handicap die in heel Europa geldt.

 

Exact Handicap

officiële handicap tot 1 decimaal achter de komma die wordt onderhouden in het systeem.

 

Playing Handicap

het aantal slagen dat u meekrijgt. Dit aantal kan gevonden worden in de Playing Handicap Tabel van de baan en hangt mede af van de moeilijkheidsgraad van de baan en kleur tee die u speelt. Als een baan moeilijk is, krijgt u meer slagen dan uw exact handicap en als de golfbaan makkelijk is, krijgt u minder slagen.

Golfclub Kagerzoom

Veerpolder 20,
2361 KV Warmond

Telefoonnummers:

Caddiemaster 071 - 301 35 90