• Verslag 2e winterwedstrijd Business Club 2017

 • Goudhaantjes, dat waren de deelnemers van deze Business Club vrijdagmiddag opnieuw. Voorgaande weken totaal natte boel, dus baan veelvuldig gesloten. Ook in de aanloop naar deze   dag volop nattigheid en zie, voor de zoveelste keer – het begint een routine te worden, dusdanig  dat de overige Kagerzoom leden zich beginnen af te vragen of de Business Club een bijzondere  deal met de weergoden hebben afgesloten – is de baan op de 3e vrijdagmiddag van ook weer deze maand gewoon open.

  De spelers, een gezellige en enthousiaste mix van 14 paren, werden voor het afslaan gewaarschuwd dat de baan behoorlijk soppig zou zijn, dat naar aanleiding van de omstandigheden het al enige tijd geleden was geweest dat de maaimachine over de baan was gegaan, en dat zij er dus verstandig aan zouden doen om zoveel mogelijk op de fairway te blijven. Cruijff zei het al, “elk nadeel heb ze foordeel”, ook zo voor ons deze middag: vanwege de baanconditie was plaatsen toegestaan en om  verdrinking tegen te gaan hadden de regenwormen ontelbare torentjes achtergelaten, sommige bijna tot 5 cm hoog. Bij voorzichtige plaatsing kon daar behoorlijk voordeeltje uit gehaald worden. 

   

  Tja, Jan was er niet, die is op familie bezoek in de VS, maar de Toernooi Directie was in goede hand.  Was alle voorbereiding al opgestart door Eline, op de dag zelf werd ze bijgestaan door Dana, en zo te zien draaiden ze daar hun hand niet voor om. Vandaar dan ook de welverdiende complimenten: toezeggen om het te gaan doen is 1, het echt uitvoeren is 2! Dank dames.

   

   

  Okay, waren de verwachtingen dat het zwaar zou zijn, zowel op de baan als in de lucht, misschien was het de stemming, misschien was het het gezelschap, waarschijnlijk was het gewoon het altijd aanwezige optimisme doorspekt met talent: er werd goed gescoord. Zo goed, dat als de baan een ietsjepietsje droger zou zijn geweest we hoogstwaarschijnlijk een hole-in-one hadden kunnen vieren. Nu bleef het tee-shot van Carla op hole 4 slechts een kleine 2 cm van het putje “hangen”: kippenvel momentje!

   

  De nazit was heel gezellig, duidelijk te merken aan de omzet. Met dank werden de prijzen,  beschikbaar gesteld door Jeroen van de Koning, door het gezelschap aanvaard  en onder het genot van een hapje en een drankje werd de prijsuitreiking door hem verzorgd, bijgestaan door zijn Dana. Een bijzondere attentie bracht hij in door Eline even in de spotlights te zetten voor haar rol als Toernooi Directeur.

   

   

  De middag werd gewonnen door Alexander van het Rabobank 3 Team met zijn charmante partner Marieke en aannemende dat de computer ons niet heeft misleid, is de volledige uitslag zoals hieronder aangegeven. Verrekening van de scores in de stand voor Ron van Eijk Cup is ook aangegeven, maar een kwaliteitscontrole zal voor alle zekerheid nog plaats vinden zodra Jan terug is in onze gelederen.

   

  De volgende wedstrijd is op vrijdag 15 december. De prijzen zullen verzorgd worden door Richard van Compass, en hij heeft de organisatie al in de oren gefluisterd dat hij er een bijzonder tintje aan wil geven. Er wordt gewoon weer om 14:00 u gestart, ijs en weder dienende!

   

  Wedstrijduitslag: (17-11-‘17)

  1-

  Leiden Bio Science Park

  22  pt.

  2-

  Hoffelijk

  19

  3-

  Rabobank 3

  19

  4-

  ABN AMRO

  19

  5-

  Compass Interim

  19

  6-

  Rabobank 1

  18

  7-

  Van Lanschot

  18

  8-

  Technoglas

  17

  9-

  MioX Reclame

  17

  10-

  Ouwehand Jachthaven

  16

  Rangschikking Ron van Eijk Cup:

   

   

   

  1-

  Rabobank 3

  42  pt.

  2-

  Compass Interim

  41

  3-

  Hoffelijk Interim

  40

  4-

  Miox Reclame

  37

  5-

  Bakels & Ouwerkerk 2

  36

  6-

  Rabobank 1

  36

  7-

  de Koning Uitzendbureau

  35

  8-

  Wesseling 1

  34

  9-

  Technoglas

  34

  10-

  Human Capital

  34

   

   

   

  Opmerking:

   

  De onderlinge ranking plaats 5 & 6 en 8 t/m 10 kan nog wat variëren – eventuele correctie na terugkomst van Jan.