• Verslag 5e zomerwedstrijd Business Club 2017

 •  

  De hele week van dat veranderlijke weer, dan weer zon, dan weer wolken, wind, regen met onweer soms, en dan weer gewoon lekker van temperatuur. Echt Hollands weer met van die mooie wolkenluchten die je eigenlijk alleen ziet op een doek van een Hollandsche Meester in het Rijksmuseum, waar ze met een kluitje mensen naar staan te staren. Dát hadden we de hele week. Maar het is alsof er rondom Kagerzoom een micro-klimaat heerst en dat we dáárom op de bewuste vrijdag de 21e in een stralend zonnetje met een heerlijke temperatuur van 22 graden onze wedstrijd konden spelen. De baan lag er weer gezond bij, het gras op de 5e groeit lekker en de verwachting is dat we eind augustus (of misschien toch begin september) weer op die gerenoveerde hole onze kunsten kunnen gaan vertonen.

   

  De aangekondigde starttijd bleek in de praktijk wat anders te moeten zijn; er was een foutje in de blokkade geslopen en men had ons daarom verzocht om een half uurtje later van start te gaan. Meegaand als we zijn vonden we dat nu niet een probleem. Een extra kopje koffie op het terras maakt veel weer goed.

   

  Er hadden zich 24 spelers via de website aangemeld. Eline was op vakantie, dus heb ik wat tijd moeten vrij maken om de formulieren te verzamelen en de indeling te maken. De indeling versturen schijnt niet helemaal goed te zijn gegaan want ik moest een herhaling uitsturen. Sorry !

  De donderdagavond werd ik om 19:45 nog, via een Whatsapp door Richard van Compass Interim gevraagd of hij nog een team kon aanmelden. Natúúrlijk kan dat, hoe meer spelers hoe gezelliger. De indeling moest wel een beetje aangepast worden maar dat ging probleemloos. Dus 26 spelers stonden te trappelen om de wei in te gaan !

   

  Ook Hans Trommel mocht, als pas getrouwde man, van zijn Xandra gaan spelen met de jongens en de meisjes. Nog van harte gefeliciteerd jullie beide !

   

  De firma SOED had een stel mooie flessen wijn, ingepakt in geel papier (het leken wel flessen Limoncello) en genoeg ballen als prijs gedoneerd en de prijsuitreiking kon op een zonovergoten terras plaatsvinden. Ik hoop alleen dat men niet al te lang heeft moeten wachten, scores inbrengen, uitslagen uitprinten en longest’s en neary’s bepalen in je eentje gaat nu eenmaal een beetje langzamer

   

  De computer heeft de volgende uitslagen gegeven – stand per 21-07-2017.

   

   

  Wedstrijduitslag: (21-07-‘17)

   

  1 ABN AMRO 25 Stbfd pt
  2 BC Commissie 24
  3 Human Capital Care 23
  4 De Koning 23
  5 Van Lanschot 23
  6 MioX Reclame 22
  7 Van Velzen 20
  8 Hoffelijk 19
  9 Wesseling 2 18
  10 Wesseling 1 17

   


  Rangschikking Eduard Tolboombeker


  1 De Koning 37 pt
  2 ABN AMRO 33
  3 Wesseling 2 29
  4 Compass Interim 27
  5 Human Capital Care  26
  6 Bakels & Ouwerkerk 2 24
  7 Rabobank 3 22
  8 Wesseling 1  15
  Van Lanschot 15
  10 Rabobank 1  14

   

  Het was me het dagje wel, ik was er moe van geworden, maar om al die lachende gezichten te zien in de zon op het terras was het waard.

   

  De volgende keer is op 11 augustus, een weekje eerder dan onze reguliere datum. Dit komt doordat de senioren van de club dan hun strokeplay wedstrijden houden, en let op ! …

  … We starten dan weer om 14:30 uur !

   

   

  Jan de Baare