• Verslag 2e Zomerwedstrijd 18 mei 2018

 •  

   

  Om onze maandelijkse wedstrijden wat meer fleur te geven hebben we drie jaar geleden het concept “Shirts & Skirts”geïntroduceerd, een formaat waarbij elk team bestaat uit een Dame en een Heer, m.a.w. elk Businessclub lid nodigt een golfpartner uit van het andere geslacht. En, het is nu éénmaal een feit, het merendeel van onze leden is man, dus resulteerde dat in een groot aantal vrouwelijke gasten. En dat was te merken want de gezelligheid vierde hoogtij. 

   

  Vier-en-veertig spelers hadden zich aangemeld, op het laatste moment helaas toch nog een paar afzeggers. Dus veertig deelnemers, oftewel 10 flights. Daarom was de indeling iets aangepast en werd er op de holes 1 t/m 6 gestart. De teams waren allemaal in opperbeste stemming en de baan lag er prachtig bij, ondanks dat er al twee weken lang intensief gewerkt was aan het veiliger maken en verbeteren van een aantal holes d.m.v. het verleggen van bunkers, het vernieuwen en aanbrengen van extra drainage, de aanleg van nieuwe teeboxen, enz. 

   

  Zoals gezegd, de stemming zat er goed in, de baan snel, alleen het weer liet het afweten – wel droog maar behoorlijk aan de frisse kant. Dat laatste werd echter ruimschoots gecompenseerd door de verrassing die Richard (van Laar –Compass Interim) had ingebracht.

   

                                            

   

  Richard was de “dag sponsor”, diegene die de prijzen voor de dag beschikbaar stelt, maar zo had hij gesteld “hij wilde er iets speciaals van maken, een bijzonder tintje aan de dag geven”.

   

  En dat is gelukt! Hij had zijn buurman Henk gecharterd om saté en een drankje te serveren. Ger, Maikel, Richard en ik hadden vlak vóór de wedstrijd de tent opgezet bij hole 7 en Henk had zijn BBQ en victualiën opgesteld. Eline en Dana zouden, nadat iedereen zich had ingeschreven, gaan helpen met uitdelen. Héérlijke saté, lekker drankje erbij en verder spelen. Als je nu dacht dat dit het spel bevorderde. In mijn geval niet echt, maar dat heeft de pret niet gedrukt.

   

  Na de wedstrijd, met die heerlijke saté al achter de kiezen, werden met Eline’s hulp weer heel snel de resultaten in de computer gevoerd en konden we aan de prijsuitreiking beginnen.

  De prijzen lagen klaar in de vorm van heerlijke wijnen, doosjes chocola voor Eline en Dana, die de kou hebben getrotseerd om onder de tent te staan en uiteraard ook een mooie fles voor Henk, de BBQ meester !

   

  Al met al een zeer succesvolle en super gezellige middag, een mooie formule en de lat ligt duidelijk hoger Hartelijk dank Richard !

   

  Terug komende op de wedstrijd – gezien de tijdelijke aanpassingen aan de baan, kon de wedstrijd dit keer helaas niet qualifying zijn, maar daar werd niet echt over nagekaart. Het leverde wel weer een paar mooie winnaars op. 

   

   

  Hier is de uitslag.                                       Rangschikking Eduard Tolboom Beker

   

  1

  ABN AMRO

  24  

   

  1

  Hoffelijk

  16

  2

  Wesseling 1

  23

   

  2

  Compass Interim

  14

  3

  Hoffelijk

  23

   

  2

  ABN AMRO

  14

  4

  Compass Interim

  23

   

  4

  Bakels & Ouwerkerk

  13

  5

  De Koning

  23

   

  5

  Reedijk Consultancy

  11

  6

  Reedijk Consultancy

  22

   

  6

  Leiden Bio Science Park

  10

  6

  Bakels & Ouwerkerk

  22

   

  7

  De Koning

  9

  8

  Rabobank 3

  22

   

  7

  Wesseling 1

  9

  9

  Van Lanschot

  21

   

  9

  SOED

  5

  10

  Dekker Sport

  21

   

  10

  Rabobank 3

  4

   

  Het concept “Shirts ’n Skirts” is alweer een aantal malen gespeeld en iedere keer weer blijkt  het enthousiasme en de gezelligheid weer top te zijn. Daarom is er aan het begin van het seizoen besloten om deze formule twee keer per jaar te spelen ! Volgende keer is het oktober, als eerste wedstrijd van de wintercompetitie.

   

  De eerst volgende ontmoeting is alweer op 15 juni, en ook dan is het een bijzondere dag doordat die in de Kagerzoom golfweek valt. Voor de laatste wedstrijd van die week op zaterdag , wordt de baan speciaal geprepareerd zodanig dat het mogelijk is om een speciale

  18 holes Par 3 te spelen. Wij als Businessclub spelen de vrijdag ervoor en kunnen dan ook hiervan profiteren. Zorg dus dat je korte spel is aangescherpt ! De prijzen voor die wedstrijd zullen dan door de Rabobank gedoneerd worden.